Läs senare

Europas första EdCamp

Hallå där, Per Falk, lärare och ikt-pedagog på Nacka gymnasium, och en av initiativtagarna till EdCamp, som för första gången genomförts i Europa på måndagskvällen. Premiären för okonferensen skedde på Skolforum i Stockholm.

31 Okt 2011

Foto: Lotta HolmströmVad är EdCamp?

– Det är en slags icke-konferens, där man bryter med den vanliga konferensmodellen som kanske inte alltid är så stimulerande, och i stället har spontana möten och diskuterar ämnen som man vill tala om. Det bygger på korta presentationer runt olika teman så att deltagarna ska kunna välja det de är intresserade av.

Vilket är syftet?

– Först och främst att få igång ett samtal mellan lärare och genom fysiska möten lyfta frågor som kanske annars fastnar i de sociala medierna. Men jag vill betona att vi riktar oss till alla lärare, inte bara till dem som är närvarande på Twitter till exempel.

Hur har intresset varit?

– Det är drygt 80 deltagare anmälda. Först och främst lärare, men även andra som är involverade i skolvärlden i stort. Många ser det som ett forum för pedagogisk diskussion helt enkelt, en förlängning av personalrummet.

Hur kommer ni gå vidare efter Skolforum?

– Tanken är att vi ska sätta upp Ed Camps på andra platser framöver.

EdCamp

EdCamp är en så kallad okonferens, där deltagarna sätter agendan. Formatet kommer ursprungligen från USA.

 

Läs mer

EdCamp Stockholms sajt

EdCamps historia – ett blogginlägg av amerikanen Mary Beth Hertz

ur Lärarförbundets Magasin