Läs senare

Hallå där Ann Hultman Jakobsson…

...1-6 lärare i Huddinge, som är en av initiativtagarna till #skolvåren.

12 Apr 2013

 Vad är det för något?

– Vi är fyra kvinnor som tagit initiativet. Vi vill lyfta upp de stora skolutvecklingsfrågorna för att vi ska kunna skapa en hållbar skola i ett lärande samhälle. Vi vill skapa en plattform för all den skoldebatt som förs.

Vad var det som fick er att ta initiativet?

– Det var just all denna debatt där det finns inslag som vi inte alls känner igen oss i. Det var bland annat en debattartikel som moderaterna Tomas Tobé, ordförande i riksdagens utbildningsutskott, och finansminister Anders Borg skrev i Dagens Nyheter för ett tag sen som fick oss att reagera. Vi kände inte alls igen oss i deras beskrivning av skolan och forskningen. Trots att all forskning, åtmintone vad vi har sett, pekar på att formativ bedömning förbättrar resultaten vill politikerna ha fler kontroller, fler prov och mindre omdömen.

– Nu vill vi att alla skall få höras i debatten.

#skolvåren kommer att ha ett stort möte i Varberg i juni. Vad ska det handla om?

– Då kommer både lärare, näringslivsfolk och beslutsfattare och vi kommer sitta ner tillsammans i små grupper och diskutera skolan. Det kommer att vara helt obundna diskussioner från alla håll. En plattform där alla möts och skapar tillsammans.

#skolvåren driver en blogg, www.skolvaren.se och är akiva på både Facebook och Twitter.

 

ur Lärarförbundets Magasin