Läs senare

Södertäljeskola får viteshot igen

Skolmyndigheten har ansökt hos förvaltningsrätten att Södertälje ska betala 150.000 kronor i vite. Myndigheten hotar samtidigt med ett nytt vite på samma summa.

23 Feb 2016

Den stökiga miljön på Lina grundskola i Södertälje kan kosta kommunen 300.000 kronor i vite.
 

Skolinspektionen krävde förra sommaren att kommunen skulle komma tillrätta med en rad problem på skolan och konstaterar nu att en del åtgärdats. Men det är fortfarande stökigt och högljutt i vissa klasser, i vissa ämnen och under vissa tider. Kränkningar förekommer också fortfarande. Myndigheten ansöker därför hos förvaltningsrätten att kommunen ska betala 150.000 kronor i vite.
 

Dessutom lägger Skolinspektionen ett nytt viteshot: Om det fortfarande är bråkigt och stökigt på skolan i maj riskerar kommunen att få betala ytterligare 150.000 kronor.

Theresia Öberg Kimondo, rektor på Lina grundskola, håller med om att det finns områden att jobba mer med, men anser samtidigt att det är en helt annan skola i dag än förut.
– Vi har inte svängdörrar på samma sätt längre och elevernas resultat blir bättre och bättre och de är nöjdare visar våra enkäter och kartläggningar, säger hon till Länstidningen.

ur Lärarförbundets Magasin