Läs senare

Utan alla lärarmöten blir det ingen tidning

av Örjan Björklund
25 Maj 2016
25 Maj 2016
Örjan Björklund Chefredaktör
Örjan Björklund
Chefredaktör

Den blomstertid får väl nu sägas ha kommit, men den stora lusten och fägringen är det ibland svårt att riktigt njuta av i dessa försommartider då så mycket ska hinnas med. I många skolor är betygssättningstiden kanske körigare än vanligt efter Skolverkets nya, senkomna riktlinjer om generösare tillämpning av B och D, som vi skrivit om tidigare. I detta nummer fortsätter vi på betygsspåret och berättar om den växande kritiken mot den tuffa gräns för godkänt som lämnar rekordmånga elever utan gymnasiebehörighet. Läs mer på sidorna 6—7.Med denna tidning har jag avverkat min första termin på redaktionen. Den har varit rolig och lärorik, som terminer bör, inte minst genom den intensiva kontakt som redaktionen har med er läsare.

Så här är det: Under våren har vi producerat i snitt runt tre webbnyheter om dagen fem dagar i veckan och gjort 20—30 artiklar per nummer av papperstidningen. För dessa artiklar har vi intervjuat och mött över 300 lärare, från norr till söder, från förskola till gymnasium. Och dessa lärare har i sin tur bidragit med sina tankar om arbetsvillkor och erfarenheter från undervisningen till de över 230 000 kolleger och medlemmar i Lärarförbundet som läser tidningen. Tack för det.

Jag önskar er alla en härlig sommar! Tidningen är tillbaka den 19 augusti, men senaste nytt hittar du förstås på lararnas­tidning.se

ur Lärarförbundets Magasin