Läs senare

2017 kommer att bli ett förändringens år

av Örjan Björklund
18 jan 2017
18 jan 2017
Örjan Björklund
Chefredaktör

År 2016 var sett i ett globalt perspektiv inget bra år, om ni frågar mig. Men Sverige och den svenska skolan fick i alla fall i och med resultaten i Timss och Pisa ett lite uppiggande slut på året. Man får hoppas att det var ett bestående trendbrott.

Vi på Lärarnas tidning fortsätter hur som helst i detta årets första nummer på Pisaspåret, bland annat med en intervju med Ulf Fredriksson.

Vi fortsätter också granskningen av ett annat 2016-tema: Lärarlönelyftet. En undersökning om hur landets grundskollärare ser på ett antal aspekter av lyftet kan du läsa om här.

För mig personligen var 2016 — mitt första år på Lärarnas tidning – både spännande och roligt. För tidningen var det ett år då många av våra nyheter, som vanligt, väckt uppmärksamhet och citerats i andra medier, men då vi också fått allt fler besökare på vår webb. På Facebook ökade faktiskt antalet följare med hela 50 procent!

I år fortsätter vi förändra och förbättra både tidning och webb. Ett steg är redan taget: vi har som du säkert redan sett en nydesignad sajt. Nu väntar utveckling även av papperstidningen. En förändring har redan skett, en lite tråkig sådan. Jan och Maria Berglin, med serien ”Far & jag”, har slutat teckna för oss, då de med vuxna barn inte längre tycker sig ha någon insyn i skolans värld. Vi tackar hjärtligt för de här åren.

ur Lärarförbundets Magasin