Läs senare

Auro Ricking kom inte tillbaka

ArbetsbelastningFör två år sedan träffade Lärarnas tidning förskol­läraren Auro Ricking. Nu har hon lämnat yrket.

av Enikö Koch
22 feb 2018
22 feb 2018
LT nr 13/2015

Det blev en lång resa till att må bra igen för Auro Ricking, förskollärare som blev sjukskriven på grund av hög arbetsbelastning, som Lärarnas tidning skrev om för två år sedan. Hon har lämnat sitt yrke, som hon älskade, för gott.

— Jag känner verkligen att jag inte vill tillbaka. Det skulle krävas väldigt stora förändringar för att få förskolan att fungera. Jag vill inte vara med och upprätthålla ett destruktivt system. När jag har fått lite mer distans ser jag ännu tydligare hur illa det är.

Auro Ricking söker sig i stället vidare på andra vägar i livet. Hon söker jobb, men är samtidigt aktiv på flera håll och utvecklar sig själv.

— Jag håller kurser i självförsvar, har blivit mindfulness­instruktör och håller yogapass ibland. Jag jobbar också extra som tentavakt på universitetet — ett jätteskönt och tyst jobb för någon som varit utbränd.

ur Lärarförbundets Magasin