Läs senare

Contentbyrå tar över Lärarförbundets tidningar

Outsourcing Nu är det klart att mediebyrån Make Your Mark får uppdraget att producera Lärarförbundets medlemstidningar.

av Sten Feldreich
11 mar 2019
11 mar 2019

Lärarförbundet ger ut sju tidningar till olika medlemsgrupper inklusive gemensamma Lärarnas Tidning och Pedagogiska Magasinet. Tidningar som i framtiden kommer att produceras av byrån Make Your Mark.

Uppdraget omfattar en så kallad verksamhetsövergång, vilket innebär att samtliga journalister som idag är anställda av Lärarförbundet erbjuds att övergå till Make Your Mark på Humlegårdsgatan i Stockholm. Verksamhetsövergången äger rum i början av april.

Make Your Marks erfarenhet av effektiv digitalisering vägde tungt i Lärarförbundets val av byrå.  Att ägarna Aller media finns i bakgrunden med befintliga tryck- och inköpsavtal spelade också en stor roll. Ett företag som kan effektivisera produktionen och distributionen för att sänka kostnaderna för medlemstidningarna.

– Uppdraget blir att ge Lärarförbundets medlemmar kvalitetsjournalistik, med utgångspunkt från Lärarförbundets redaktionella program. Chefredaktör är fortsatt ansvarig utgivare och suverän att fatta alla publicistiska beslut, säger Ida Strutt, Lärarförbundets kommunikationschef.

Förhandlingarna om övergången slutade i oenighet eftersom de fackliga representanterna inte anser att det finns tillräckliga garantier för att de nya ägarna driver verksamheten vidare med de journalister som är anställda i dag.

ur Lärarförbundets Magasin