Välkommen till Lärarförbundet

Nordens största lärarförbund med 234 000 medlemmar! Medlemskapet ger dig allt från råd, service, inspiration & kurser för din kompetensutveckling.

Testa tre månader gratis
Läs senare

Facket larmar om våld mot lärare på Göteborgsskola

ArbetsmiljöPersonal vid en skola i Göteborg har vänt sig till Arbetsmiljöverket sedan lärare de senaste månaderna fått ta emot sparkar, slag, hot, bett och strypgrepp från elever. Sedan i julas har mer än 20 arbetsskadeanmälningar lämnats in, uppger SVT Nyheter Väst.

21 mar 2017

Flera lärare på skolan har berättat att de känner obehag inför att gå till jobbet och oroas över att bli utsatta för våld.

– Jag bedömer händelserna som mycket allvarliga. Det har varit jobbiga saker och lärarna måste få hjälp att bearbeta dessa och få lugn och ro, säger Elisabet Mossberg, ordförande för Lärarförbundet i Göteborg, till SVT.

Facket anser att det på den aktuella skolan råder en ohållbar arbetsmiljö för den inblandade personalen och har därför slagit larm till Arbetsmiljöverket med krav på åtgärder. Enligt skolans rektor handlar det om ett fåtal elever som är våldsamma och utåtagerande. De blir pressade av att gå i stora klasser och inte klarar av att hantera krav. Skolan kommer att försöka sätta in extra resurser för att åtgärda problemen.

ur Lärarförbundets Magasin