Läs senare

Facklig uppgörelse hotar las – Lärarförbundets förhandlingschef upprörd

Lagen om anställningsskyddLas-reglerna riskerar att luckras upp, vilket skulle göra det lättare att sparka anställda. Det kan bli resultatet när Svenskt näringsliv, LO och PTK nu är överens om en avsiktsförklaring i förhandlingarna om arbetsrätten.
– Jag är mållös, säger Mathias Åström, Lärarförbundets förhandlingschef, som röstade nej till förslaget.

av Emma Olsson
19 dec 2019
19 dec 2019
Facklig uppgörelse hotar las – Lärarförbundets förhandlingschef upprörd
Lärarförbundets förhandlingschef Mathias Åström.

Näringslivet, PTK (som företräder Lärarförbundet, och övriga TCO- och Saco-fack) och LO har enats om en avsiktsförhandling. I princip är det en överenskommelse om hur parterna ser på bland annat lagen om anställningsskydd (las) inför att de fortsätter att förhandla i augusti 2020.

Mathias Åström är orolig för att detta resulterar i en kraftig uppluckring av las.

– Vi säger nej till avsiktsförklaringen – för vi vet vad den innehåller i förlängningen. Det man vill är att ta bort hela saklig grund-kravet på uppsägningar, och ersätta det med ett annat resonemang. I praktiken betyder det att man öppnar för fler typer av uppsägningsmöjligheter på grund av personliga skäl. Det vill säga att sannolikheten att du inte duger som arbetstagare ökar. Och som lök på laxen ska vi inte heller kunna ogiltigförklara en felaktig uppsägning. Det är helt galet, säger Mathias Åström

Samtidigt pågår en statlig utredning, som kommer att lägga fram förslag till regeringen, i maj 2020.

Detta förslag, tillsammans med dagens överenskommelse, kommer att ligga till grund för ändringar i lagen om anställningsskydd.

– Det är en stor risk för att om LO, PTK och Svenskt näringsliv enas om något sådant här, att det blir verklighet, säger Mathias Åström.

Den enda PTK-grupp som röstar nej till överenskommelsen är TCO, där Lärarförbundet ingår tillsammans med Vårdförbundet och Teaterförbundet.

Den andra PTK-gruppen Saco, där bland annat Lärarnas Riksförbund ingår, säger ja. Lärarnas riksförbund har reserverat sig, men deras representant Jusek säger ja till överenskommelsen.

Hur kan fackförbund verka för en sämre las?

– Det är en väldigt bra fråga. Jag är mållös över den höga ambitionen att försämra. Argumenten är förhoppningen om att det ska komma kompetenssatsningar från staten, i form av bättre styrmedelssystem, avdrag på arbetsgivaravgiften, lägre arbetsgivaravgift och kompetenssatsningar. Men staten kan utan problem ta bort den ena vågskålen, och då sitter man där med bara minus kvar, säger Mathias Åström.

Vilka garantier finns det för statlig motprestation?

– Inga alls, absolut inga alls. Det är jätteriskabelt vad de håller på med. Det här är att ge sig på de grundläggande frågorna om anställningstrygghet. Och det finns inget som ursäktar det, säger han.

Vad innebär det för era medlemmar?

– Att man kan hamna i ett läge där arbetsgivaren i ännu större utsträckning än idag kan peka på den enskilda och säga att ”din prestation är jag inte nöjd med”. Det är så fel, det finns inga kompetensutvecklingssatsningar i den andra vågskålen som kan motivera ett sådant steg.

Vad kan Lärarförbundet göra?

– Vi fortsätter att argumentera inom PTK, vi är ett stort och viktigt förbund. Och vi räknar med att bli lyssnade på, att våra argument för att det här är fel väg är så starka att de kommer att få gehör. Annars är det riksdag och regering. Där är hela samhällstrycket på att inte försämra anställningstryggheten för enskilda människor som i slutändan avgör.

Så fungerar lagen om anställningsskydd, las

Lagen om anställningsskydd (LAS) reglerar bland annat hur uppsägningar får gå till, samt när arbetsgivaren måste erbjuda en visstidsanställd en tillsvidaretjänst.
Idag finns två lagliga skäl till uppsägning: arbetsbrist och personliga skäl.
Arbetsbristen innebär att en arbetsgivare har fler anställda än hen har råd med. Vad som kan anses som personliga skäl är också hårt reglerat.
I avsiktsförklaringen ingår förslag på att öppna bredda tolkningen av begreppet personliga skäl, och alltså göra det enklare för arbetsgivare att avskeda anställda.

Fråga

Blir DU stressad av teknikkrångel i skolan?

ur Lärarförbundets Magasin