Läs senare

Flicka dödad på förskola i Arvika

En femårig flicka överfölls och dödades på en förskola i Arvika på torsdagen. En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för dådet.

10 Sep 2003

Flickan överfölls när hon tillsammans med personalen och andra barn var på tillbaka in på Gategårdens förskola efter att ha varit i en lekpark. Två förskollärare försökte hejda mannen men lyckades inte.

– Han tog första barnet han fick tag på och knivhögg henne, säger kriminalkommissarie Sten Persson till Sveriges Radio Värmland.

Mannen gick sedan lugnt och stilla från förskolan.

Flickan var död när hon kom till sjukhuset.

Den misstänkte gärningsmannen greps på sjukhuset i Arvika en timme efter dådet. Han har anhållits misstänkt för mord. Han har det senaste året fått psykiatrisk vård på lasarettet i Arvika och saknar kända kopplingar till flickan. Mannen är inte känd sedan tidigare för våldsbrott, endast för mindre förseelser.

Kommunen har tillsatt krisgrupper för att hjälpa de närmast behövande, och under eftermiddagen har barnpsykologer och socialsekreterare funnits på plats på förskolan för att föräldrar och personal ska kunna prata om händelsen.

Föräldrarna kallades efter händelsen till förskolan för att hämta sina barn. De båda förskollärarna har fått professionell hjälp.

Trefaldighetskyrkan i Arvika och intilliggande församlingshem kommer att vara öppna under kvällen för de som behöver stöd.

– Man känner en sorg, bestörtning och nedstämdhet som är oerhörd. Jag tror inte det är sant, jag har inga ord, säger Arvikas skolchef Göran Bryntesson till Sveriges Radio Värmland.

– Barnen är naturligtvis uppskärrade. Det är en hemsk händelse för dem, det gäller att vi tar hand om dem på rätt sätt, säger områdesrektorn Carin Gannholt till radion.

ur Lärarförbundets Magasin