Läs senare

Förskolebarn anmälda för sexbrott

En sexårig flicka misstänks ha utsatts för ett sexuellt övergrepp på en skola i Härnösands kommun. De misstänkta gärningsmännen är sju jämnåriga kamrater.

07 jan 2013

Övergreppet, som har polisanmälts, inträffade tidigare i veckan i skolans lokaler. Flera av barnen ska ha hållit fast flickan och hotat henne. De ska sedan ha tvingat henne att klä av sig och därefter har hon förnedrats på olika sätt.

Den sexåriga flickan var mycket uppskakad efter övergreppet. Hon besökte också sjukvården och där konstaterades att hon fått blåmärken, sår och en sprucken läpp.

— Det är så fruktansvärt att jag knappt kan prata om det, säger flickans pappa till allehanda.se.

Fallet har polisanmälts som sexuellt ofredande och har enligt polisen överlämnats till socialtjänsten i Härnösands kommun.

Vilka åtgärder som sätts in för att stötta flickan och hur förSKOLAn arbetar med frågan är oklart då ingen ansvarig tjänsteman vill uttala sig.

— Jag varken vill eller kan säga någonting, säger Lisbet Sander, chef för individ- och familjeomsorgen i Härnösand, till TT.

Enligt rektorn som ansvarar för den aktuella verksamheten har en trygghetsgrupp tillsatts.

— Vi försöker ta reda på vad som hänt genom att prata med inblandade elever och med berörda föräldrar, säger rektorn till allehanda.se.

ur Lärarförbundets Magasin