Läs senare

Fridolin populärast bland lärarna

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin är den mest skolvänlige partiledaren och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson är minst skolvänlig. I alla fall om man frågar lärarna.

02 jul 2012

Det är Lärarförbundet som under Almedalsveckans andra dag, som också är Miljöpartiets dag i Visby, presenterade en enkätundersökning om lärarnas inställning till politikerna. Man frågade även om vilken som varit den viktigaste skolfrågan under året.

Resultatet visar att var femte anser att Gustav Fridolin är den mest skolvänliga partiledaren, medan ingen valde Jimmie Åkesson. Folkpartiets Jan Björklund och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt kom på delad andra plats med 9 procent av rösterna vardera.

– Lärarna blir offentligt utvärderade så ofta så vi ville ge dem en chans att utvärdera politikerna i stället, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

När det gäller vilken som varit den viktigaste skolfrågan under åren anser 22 procent av de tillfrågade lärarna att det är lärarlegitimationsreformen. På andra plats kommer lärarlönerna. 

ur Lärarförbundets Magasin