Läs senare

Här är Lärarnas tidnings nya chefredaktör

Hallå där Örjan Björklund, som blir ny chefredaktör för Lärarnas tidning och Chef & Ledarskap efter årsskiftet.

26 okt 2015

Hur känns det?

– Väldigt spännande. Det är lite som att komma hem, jag har ju varit inne i lärarfrågorna på olika sätt tidigare i mitt yrkesliv.

Vem är Örjan Björklund?

– En lagom tjock man i sina bästa år. Jag är 55 år, gift och har två vuxna döttrar. Jag spelar gitarr, klaviatur och sjunger och har musicerat i många olika konstellationer.

Och din yrkesbakgrund?

– Jag är chefredaktör för Tandläkartidningen sedan 2013. Innan dess var jag bland annat reporter, nyhetschef och redaktionschef i 14 år på KommunAktuellt som sedan blev Dagens Samhälle.

Varför tar du det här jobbet?

– Jag gillar lärandet. Efter lumpen arbetade jag som väldigt obehörig högstadielärare i fyra år och jag hade tankar på att utbilda mig till lärare. På KommunAktuellt och Dagens Samhälle tyckte jag alltid att skolfrågorna var de roligaste. Så när det här jobbet dök upp tänkte jag att jag ville ha det.

Vad kan du tillföra Lärarnas tidning?

– Det är en jättebra tidning, med mycket egna nyheter. Men jag hoppas kunna bidra ytterligare till det nyhetsarbetet. Jag har lång erfarenhet från att arbeta med stora granskningar, enkäter och gräv.

Fotnot: Lärarnas tidnings nuvarande chefredaktör Annica Grimlund kommer att fortsätta som chef för Lärarförbundets tidningsavdelning och fokusera på att utveckla Lärarförbundets 12 tidningar inför det framtida medielandskapet och de digitala utmaningar papperstidningen står inför. Hon sitter även i Lärarförbundets ledningsgrupp.

ur Lärarförbundets Magasin