Läs senare

Hovsjöskolan hyllades i regeringsförklaringen

ResultatHovsjöskolan i Södertälje hyllades i Stefan Löfvens regeringsförklaring för sitt arbete med att förbättra skolresultaten.
"Det var himla roligt. Självklart blev jag jätteglad" säger skolans rektor Håkan Malmrot.

av Kristian Lönner
22 jan 2019
22 jan 2019
Håkan Malmrot är rektor på Hovsjöskolan i Södertälje.
Håkan Malmrot är rektor på Hovsjöskolan i Södertälje.

Såväl ministrar som kungen har tidigare besökt Hovsjöskolan i Södertälje för att inspireras av skolans stigande skolresultat. Och på måndagen berömde Stefan Löfven Södertäljes skolarbete i regeringsförklaringen.

– I Södertälje har man genom ett blocköverskridande kvalitetsarbete förbättrat skolresultaten för åttonde året i rad. På Hovsjöskolan har gymnasiebehörigheten fördubblats, sa statsministern.

Formuleringar som gladde personalen på Hovsjöskolan.

– Att vårt arbete till och med uppmärksammas i regeringsförklaringen uppskattas naturligtvis av alla på skolan, säger rektorn Håkan Malmrot.

Vad är det ni har gjort så bra?

– Det handlar om att systematiskt förbättra det som ger resultat. Samarbete är också viktigt, både inom skolan men också med andra aktörer. Sedan har lärarna en viktig del i det här. Vi jobbar kollegialt och lär av varandra.

Kan ni stå modell för hur andra skolor också ska kunna höja resultaten?

– Jag tror att man har att lära av alla skolor som får en positiv förändring. Det som är viktigt är att hålla i arbetet även om det kommer motgångar.

Vad är dina intryck annars av regeringsförklaringen?

– Jag känner att skolan får ett starkt stöd. När jag lyssnar på talet känner jag att man vill skolan väl.

ur Lärarförbundets Magasin