Läs senare

Hundratals lärare i samtal om kärlek och demokrati

FortbildningTeach Love & Understanding. Det var temat för dagen på den internationella konferens som stiftelsen Nobel Center anordnade på Münchenbryggeriet i Stockholm i fredags. Vi fick ett samtal med en av deltagarna – högstadieläraren Fredrika Sahlén från Nacka.

av Emilie Stendahl
09 okt 2018
09 okt 2018

Tips

På nätet finns lektionsmaterial med text, bild och video om varje nobelpris som delas ut. Materialet är gratis att använda och riktar sig till elever från 13 år. Googla på Nobel Prize Lessons 2018 eller klicka på länken här.

Cirka 300 lärare lyssnade till föredrag och paneldebatter, och diskuterade tillsammans. Hur kan man till exempel göra som lärare för att stärka elevers förmåga att höja sina röster och komma till tals? Hur värnar man ett öppet samtalsklimat i klassrummet, utan att man för den skull tillåter rasism eller hat?

På programmet under dagen fanns bland annat flera tidigare nobelpristagare såsom fredsaktivisten Leymah Gbowee, författaren Wole Soyinka och biologen och kemipristagaren Martin Chalfie. Talade gjorde också bland andra gymnasieeleven och aktivisten Fatemeh Khavari, journalisten Daniel Poohl från Expo, forskaren Christer Mattsson och textil- och bildläraren Andria Zafirakou.

Nyfiken på vad läraren Fredrika Sahlén från skolan Castello, Järla sjö i Nacka, hade för förväntningar inför sitt besök på the Nobel Prize Teacher Summit? Se och lyssna på vår video nedan!

ur Lärarförbundets Magasin