Läs senare

Jakten på Janne

Hallå där, Niels Paarup-Petersen, som genom twitterkontot @jannesipad försökt spåra Jan Björklund i Almedalen för att skänka honom en Ipad.

03 jul 2012

På tisdagseftermiddagen lämnade Niels Paarup-Petersen över Ipaden till Jan Björklunds pressektreterare Elin Boberg. Själv hade ministern inte tid att träffa honom.

 

Foto: Niklas ArevikVarför då?

– Jag läste nyheten om att Jan Björklund blev ”oerhört provocerad” av en skola som använde Ipad i undervisningen. Exakt samma ord använde han när ett friskoletillstånd låg till salu på Blocket. Som att det skulle vara lika illa att vilja utveckla sin undervisning som att tjäna pengar på att sälja skoltillstånd. Så jag bestämde mig för att ge honom en Ipad.

Borde inte Jan Björklund ha råd att köpa en själv?

– Det är det som är grejen, han har redan en egen Ipad – vilket han har betonat många gånger. Men det här är en pedagogisk Ipad, fylld med pedagogiska appar.

Har du betalat den själv?

– Nej, vi är 50 stycken som har delat på det. Jag startade en insamling på en ”crowdfunding-sajt”, där man kan samla in pengar till olika projekt. Det gick oerhört bra, det var det snabbast finansierade projektet någonsin! Namnen på dem som bidragit med mer än hundra kronor står ingraverade på baksidan.

Foto: Niklas ArevikVad vill du uppnå med det här?

– Jag vill att Jan Björklund ska förstå hur oerhört viktigt det är att Sverige inte hamnar i bakvattnet när det gäller ny teknik i skolan. Och att alla skolor och kommuner får samma möjligheter till fortbildning i dessa frågor. De flesta pedagogiska appar är dessutom på engelska, så staten måste ta ett ansvar för att utveckla digitala pedagogiska verktyg på svenska.

Har du fått kontakt med Jan Björklund än?

– Jag har försökt i ett halvår, men har bara fått tala med hans medarbetare. Men jag vill överlämna den personligen. Samtidigt vill jag göra det på ett schysst sätt som passar honom. Därför kan jag inte bara gå fram när han står på scen till exempel, utan försöker i stället nu spåra honom här i Almedalen via Twitter.

Fråga

Blir DU stressad av teknikkrångel i skolan?

ur Lärarförbundets Magasin