Läs senare

Klagomål tvingar bort specialpedagogiskt gymnasium

SkolflyttESS-gymnasiet i Stockholm, som vänder sig till elever i behov av särskilt stöd, måste lämna sina lokaler. Anledningen är att elever har trakasserat personal och skrämt andra hyresgäster, skriver Dagens Nyheter.

av Karin Lindgren
16 okt 2018
16 okt 2018

ESS-gymnasiet ligger i Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm och har 300 elever som går introduktionsprogram eller samhällsvetenskapliga programmet. Skolan har specialpedagogisk profil och eleverna har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller andra svårigheter som gör att de behöver mycket särskilt stöd.

ESS-gymnasiet, Münchenbryggeriet i Stockholm. Foto: Wikimedia

Anledningen till att avtalet med hyresvärden bryts i förtid är, enligt Dagens Nyheter, att utbildningsförvaltningen i Stockholms stad har fått in klagomål från hyresvärden. Gymnasiedirektören Peter Lyth säger till tidningen att klagomålen bland annat handlar om att elever har kastat gafflar mot en städare och skjutit en raket inomhus. Dessutom har folk som jobbar på företag i huset känt sig hotade av elever.

ESS-gymnasiet har även verksamhet i Liljeholmen och i Vällingby och hälften av eleverna flyttas nu omgående till lokalerna i Liljeholmen. Resten ska flyttas under våren.

ur Lärarförbundets Magasin