Läs senare

Kommun stäms efter kränkning på förskola

RättsligtKarlstads kommun stäms på 300.000 kronor av en mamma som anser att hennes barn utsatts för sexuella kränkningar av ett annat barn på en förskola.
– Det finns inga tidigare domar angående det här så därför vore det bra att få det prövat. Det är en viktig fråga var gränsen för vilken tillsyn en förskola kan förväntas ha, säger Maria Kjällström, kommunens skoldirektör.

01 Feb 2017

Enligt mamman pågick kränkningarna under något års tid. I stämningen hävdas bland annat att personalen på förskolan dröjde med att göra anmälan till kommunen trots att kränkningarna påtalats, skriver Värmlands Folkblad.

Kommunen bestrider både skadeståndsyrkandet och diskrimineringsersättning trots att barnet kränkts.

– Barnet har utsatts för kränkningar, men kommunen menar att det inte skett i den omfattning och den tidsprocess som anges i stämningen, säger Maria Kjällström, skoldirektör för barn- och ungdomsförvaltningen, till tidningen.

– Det finns inga tidigare domar angående det här så därför vore det bra att få det prövat. Det är en viktig fråga var gränsen för vilken tillsyn en förskola kan förväntas ha, och den frågan är inte prövad tidigare.

ur Lärarförbundets Magasin