Läs senare

Lärare och rektor slutar efter brottsmisstanke

BrottDen rektor och de två lärare i Malmö som misstänks för ekonomiska oegentligheter har sagt upp sig. Alla tre var varslade om avsked.

18 jan 2018

De två lärare och den rektor i Malmö som misstänks ha lurat staden på pengar under lång tid, vilket Lärarnas tidning tidigare berättat om, avslutar sina anställningar efter varsel om avsked från arbetsgivaren Malmö stad.

Personerna misstänks för ekonomiska oegentligheter vid flera tillfällen, i samband med inköp på en skola i Malmö, och har varit avstängda utan lön sedan den 8 november förra året. Då upptäckte skolans och grundskoleförvaltningens kontrollsystem oegentligheter, enligt Malmö stad.

– Att varsla om avsked var ett beslut vi tog eftersom vår interna utredning har visat att det rör sig om så pass allvarliga oegentligheter att vi inte kunde se någon annan lösning än att avskeda medarbetarna. Att samtliga nu i stället väljer att säga upp sig och att vi accepterat uppsägningarna gör att vi snabbare kan göra ett avslut, säger Anders Malmquist, grundskoledirektör, i ett uttalande.

Han betonar att medarbetarna inte fått ekonomisk ersättning under tiden för avstängningen, och att det inte ingåtts några ekonomiska uppgörelser.

En polisutredning pågår fortfarande.

ur Lärarförbundets Magasin