Läs senare

Lärarförbundet erbjuder bollplank i yrkesfrågor

Hallå där, Susanna Karlbom, 7-9 lärare i franska och engelska, och en av 25 blivande rådgivare i Lärarförbundets projekt Min Kollega.

18 jan 2013

Foto: Elisabet RudheVad ska du göra?

– Jag ska stå till tjänst med att svara på pedagogiska frågor från kollegor. Det kan handla om allt från planering, lektionsupplägg och bedömning till föräldrakontakter. Det är helt ideellt och jag får inte något betalt.

Varför ställer du upp?

– Jag nappade direkt på projektet. Jag tror att det finns ett stort behov av att få bolla sina idéer och tankar med andra lärare. Jag har det behovet själv och tror att jag har mycket att lära av att försöka hjälpa andra.

Vad kan du bidra med?

– Jag har jobbat mycket med olika språkdidaktiska frågor men också med bedömning och bland annat använt mig av portfoliomodellen. En erfarenhet jag har är att det är väldigt viktigt att få tillräcklig tid att jobba in olika sätt att planera och variera undervisningen och hitta sätt att motivera eleverna.

Hur ska det hela fungera?

– Vi rådgivare kommer att ligga ute med foto, namn, telefonnummer och mejladress på Lärarförbundets hemsida. Det är bara att ringa och lämna meddelande eller mejla så ringer jag upp för ett samtal inom 48 timmar.
 

ur Lärarförbundets Magasin