Läs senare

Lärarnas tidning nominerad till digitalt tidskriftspris

PriserLärarnas tidning har chans att ta hem utmärkelsen Årets digitala tidskrift fackpress. Tidningen beskrivs i nomineringen som ”ett ledande forum för skoldebatten”.

Lärarnas tidnings redaktion efter nomineringsbeskedet. Tre medarbetare fattas på bilden.

Priset delas ut av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter och vinnaren avslöjas den 8 november. Lärarnas tidning tävlar mot tre andra kandidater – tidningarna Breakit, Chef och Resumé.

Motiveringen när det gäller Lärarnas tidning lyder: ”Lärarnas tidning imponerar med sin aktiva och strategiska närvaro i sociala medier, där interaktionen med målgruppen står i centrum. Med sin satsning på datajournalistik har man dessutom blivit ett ledande forum för skoldebatten.”

Örjan Björklund är chefredaktör på Lärarnas tidning.

Hur reagerar du på nomineringen?

– Vi är stolta och glada. Det känns jättekul att vårt webbarbete har uppmärksammats på det här sättet. Det är en bekräftelse på att man gör rätt saker, och är på rätt väg. Och när vi ser på de andra nominerade, så är vi hedrade att finnas med i den konkurrensen.

Varför blir ni nominerade, tror du? 

– För vårt breda jobb, där vi egentligen håller på att testa runt med allting för tillfället, och för vår livliga debatt på nätet där vi strategiskt utnyttjar sociala medier. Sen har vi också spets när det gäller vår datajournalistik.

Vad kan läsarna förvänta sig för mer spännande saker på webben det närmaste året?

– Mer av samma, mer av live-sändningar, och mer av ”explainers” – korta filmer där man förklarar olika saker, och mer datajournalistik. En väldigt bra webb helt enkelt.

Hur ska ni fira?

– Vi har ätit tårta. Sen blir det nog något mer firande.

 

ur Lärarförbundets Magasin