Läs senare

Lärarnas tidning ökar – trots motvind för tidskrifter

JournalistikSvenska tidskrifter fortsätter tappa läsare – men fler läser Lärarnas tidning. Det visar undersökningen Orvesto konsument.

15 jun 2018
Prisutdelning på Fackförbundspressens dag i april då Lärarnas tidnings redaktion tog emot pris för bästa digitala satsning. Foto: Sten Arndt

Sveriges tidskrifter kämpar i motvind. Årets upplaga av undersökningen Orvesto konsument visar på en fortsatt nedåtgående trend där de flesta titlar fortsätter att tappa läsare.

Men det finns undantag. Lärarnas tidning är en av de titlar, som i strid med utvecklingen i stort, ökade sin räckvidd i årets mätning. En genomsnittlig vecka lästes papperstidningen av 205 000 läsare – en ökning med 12,6 procent jämfört med förra årets mätning.

– Vi gläds åt de positiva siffrorna. De visar att redaktionen gör ett fortsatt bra jobb och att läsarna hittar till bra och granskande journalistik, säger Örjan Björklund, Lärarnas tidnings chefredaktör.

Ökade gjorde också Lärarnas tidnings systertidning Förskolan, som nådde 90 000 läsare en genomsnittlig vecka. En ökning med 8,4 procent.

ur Lärarförbundets Magasin