Läs senare

Löneläget mest läst 2018

SummeringAllt fler läser Lärarnas tidning. Under året har besöken på sajten ökat med närmare 60 procent. Lärarlöner, NPM-kritik, värdegrunden, omöjliga kunskapskrav och SD-bojkott. Det är de ämnen som lockat flest till läsning under 2018.

Lärarnas tidning på webben fortsätter att öka, i år med närmare 60 procent fler besök. Det tackar vi för och passar på att önska alla läsare en god jul och ett gott nytt år.

Årets fem mest populära artiklar:

Här är lärarlönerna högst – och lägst

Lärarna och rektorerna i Stockholms län tjänar bäst. Medan lönerna är lägst i Gotlands, Blekinges, Värmlands, Dalarnas, Jämtlands och Västerbottens län. Hur ligger du till i lönestatistiken?

 

 

”Mätandet gör lärarna till marionetter”

Filosofen Jonna Bornemark vill se en renässans för det subjektiva och omätbara i skolan, till pedanternas förtret.

 

 

Kunskapskraven nästan omöjliga för många elever

14 procent av eleverna i grundskolan har en svag teoretisk begåvning och en betydligt ökad risk att inte klara dagens kunskapskrav. Det hade elevhälsans yrkesgrupper kunnat tala om när läroplanen togs fram – men ingen frågade.

 

Missförstånd styr skolornas värdegrundsarbete

Värderingsövningar kan vara meningsfulla inslag i elevernas språkträning, men de ökar inte samhörigheten och får inte stopp på mobbning, skriver John Steinberg. Enligt honom vilar värdegrundsarbetet på tre stora missförstånd.

 

Lärarförbundet bojkottar SD i valrörelsen

Lärarförbundet ska inte samverka med Sverigedemokraterna i valrörelsen. Det har förbundsstyrelsen beslutat.
– Partiet avviker så tydligt från våra grundläggande värderingar, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

ur Lärarförbundets Magasin