Läs senare

Lövgärdet sörjer den mördade läraren

BrottLärarvikarien sköts till döds framför ögonen på skolbarnen. I kväll hålls en manifestation i Angered, norr om Göteborg, till minne av den mördade mannen.

15 maj 2017

En av initiativtagarna till manifestationen i Lövgärdet är Amir Kader, känd i området bland annat som ledare för taekwondoklubben där många ungdomar är engagerade.

– Vi vill visa att vi är emot våld och att vi är fler än de som håller på med våld, säger han.

Det blir tal av skolans rektor, lärare och nära vänner och möjlighet att lägga ner blommor och tända ljus.  Till manifestationen kommer också utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). Under dagen möter han representanter för kommun och skola.

– Barn ska tryggt kunna gå till skolan och få fokusera på att nå kunskaperna som bygger en framtid Det är samhällets viktigaste vaccin mot våld och kriminalitet, säger han till TT.

Efter samtalen deltar ministern i manifestationen mot våld vid skolan.

– Det är inte bara familjen som sörjer, hela stadsdelen sörjer, säger Amir Kader.

Han kände den mördade läraren och fotbollsledaren väl.

– Varje morgon när jag vaknar hoppas jag att allt bara är en mardröm, säger han.

Polisjakten direkt efter dådet ledde inte till något gripande och nu går arbetet in i ett nytt skede.

– Vi har jobbat med full kraft under helgen och vi fortsätter med samma intensitet, säger förundersökningsledaren Annika Johansson.

– Men vi har fortfarande ingen som är skäligen misstänkt.

Polisen flaggar för att arbetet kan ta tid, på samma sätt som det gjorde med de uppmärksammade morden på Vår Krog och Bar i Göteborg. Där tog det polisen över ett år innan gärningsmännen till slut kunde åtalas och dömas.

ur Lärarförbundets Magasin