Välkommen till Lärarförbundet

Nordens största lärarförbund med 234 000 medlemmar! Medlemskapet ger dig allt från råd, service, inspiration & kurser för din kompetensutveckling.

Testa tre månader gratis
Läs senare

Många hedrade mördade läraren i Göteborg

BrottMånga människor slöt upp för att hedra den lärarvikarie som sköts till döds framför ögonen på elever på Lövgärdesskolan i norra Göteborg förra veckan.
– Alla står enade och vill få stopp på våldet, säger Amir Kader, en av initiativtagarna till manifestationen i Lövgärdet, efter att manifestationen avslutats på måndagskvällen.

16 maj 2017
Marika Andersson, rektor på Lövgärdesskolan, var en av talarna på manifestation mot våldet och till minne av den mördade lärarvikarien i Göteborg.

Under manifestationen hölls tal av skolans rektor, lärare och nära vänner och de som ville fick möjlighet att lägga ner blommor och tända ljus. Till manifestationen kom också utbildningsminister Gustav Fridolin (MP), som tidigare under måndagen mötte representanter för kommun och skola.

– Nu måste vi bekämpa våldet. Det kan inte fortsätta så här, säger Elisabeth Mossberg, ordförande för Lärarförbundet i Göteborg och en av talarna, till Lärarnas tidning.

Lärarvikariens mördare går fortfarande fri. Polisjakten direkt efter dådet ledde inte till något gripande och nu går arbetet in i ett nytt skede.

– Vi har jobbat med full kraft under helgen och vi fortsätter med samma intensitet, säger förundersökningsledaren Annika Johansson.

ur Lärarförbundets Magasin