Läs senare

Mittuniversitetet omorganiserar – lärarutbildningen till Sundsvall

Mittuniversitetet vill satsa på lärarutbildningen och flytta verksamheten från Härnösand till Sundsvall. Det meddelade rektor Anders Söderholm på onsdagen.

06 feb 2013

Förslaget som Mittuniversitetets ledning har presenterat för universitetsstyrelsen innebär att all verksamhet i Härnösand läggs ner. I stället skapas ett samlat campus i Sundsvall.

– Vår målsättning är att ha fortsatt attraktiva utbildningar med så hög kvalitet som möjligt. Med en samlad lokalisering i Sundsvall ökar våra möjligheter att nå det långsiktiga målet, säger rektor Anders Söderholm i ett uttalande på universitetets hemsida.

Ledningen föreslår också en satsning på den vetenskapliga miljön i anslutning till lärarutbildningen och ett utvecklingsprojekt med syfte att stärka distansutbildningen, som är den dominerande formen vid lärarutbildningen på Mittuniversitetet idag.

En eventuell omlokalisering av verksamheten från Härnösand blir aktuell under 2015 och i princip all personal i Härnösand kommer att erbjudas att följa med, skriver universitetet på sin hemsida.

Styrelsen förväntas ta beslut i frågan den 19 februari.

 

ur Lärarförbundets Magasin