Läs senare

Mord på lärarvikarie vid skola i Göteborg

BrottEn man i 30-årsåldern har skjutits ihjäl i Lövgärdet i Göteborg. Mannen, som var vikarierande lärare på Lövgärdesskolan, sköts av två maskerade personer inför många vittnen.
– Det är självklart en stor chock för alla, säger Marie Åhman på kommunen.

11 maj 2017

Skottlossningen inträffade vid 9-tiden i Lövgärdets centrum i nordöstra Göteborg. Mannen ska enligt polisen ha blivit jagad och beskjuten av två män och hittades sedan död i en bil.

Senare identifierades offret som en man i 30-årsåldern som arbetade på Lövgärdesskolan, som ligger i anslutning till torget där skottlossningen inträffade. Enligt ännu obekräftade uppgifter var mannen lärare på skolan.

– Det är väldigt tragiskt och förstås tufft för både anställda och elever på skolan, säger Marie Åhman, kommunikationschef på stadsdelsnämnden i Angered, till TT.

– Men vi ser till att alla får det stöd som de behöver.

Kommunen kallade efter skottdådet snabbt in sitt krisstödsteam. Både skolan och fritidsgården kommer också att hålla öppet under kvällen, med personal från stadsdelsförvaltningen på plats.

I området finns både bostäder och flera butiker och bland vittnena fanns enligt uppgift elever från Lövgärdesskolan. Skolan, med omkring 380 elever, kallade efter händelsen in alla elever och höll både personal och elever inomhus.

Skolans rektor, Marika Andersson, säger till TT att mannen som sköts anställdes på skolan under vårterminen. Hon har inga anledningar att tro han var inblandad i något misstänkt.

– Det är sorgligt. Det var en medarbetare som jag hade stort förtroende för och som uppskattades av alla, säger Marika Andersson.

Skolan kommer att hålla öppet på fredagen som vanligt.

– Det blir kanske ingen vanlig skoldag, men vi känner oss trygga i att det inte finns någon hotbild mot skolan.

– Vi tycker det är viktigt att eleverna ska kunna komma hit och att vi ska kunna möta deras frågor och deras tankar. Det är förstärkt med personal från andra ställen som kan stötta personal och elever som behöver det, säger rektorn.

Den skjutne är inte känd av polisen sedan tidigare och polisen tror inte att händelsen är kopplad till gängkriminalitet.

– Vi ser inte direkt någon koppling till att det skulle vara gängrelaterat i nuläget. Personen som har blivit skjuten är inte belastad inom de områdena tidigare, säger Peder Adlersson, presstalesperson på polisen.

Göteborg har de senaste åren, liksom de andra svenska storstäderna, haft stora problem med skottlossningar.

I fjol sköts sex personer ihjäl i Storgöteborg. Bland annat mördades en 25-årig man i just Lövgärdet i slutet av oktober. Det senaste halvåret har dock varit lugnt och dagens dödsskjutning var den första i Göteborg i år.

ur Lärarförbundets Magasin