Läs senare

När andra tystnar blir vår röst viktigare

av Örjan Björklund
28 Sep 2016
28 Sep 2016
Örjan Björklund Chefredaktör
Örjan Björklund
Chefredaktör

I augusti ökade antalet sidvisningar på vår sajt, lararnastidning.se, med runt 30 procent jämfört med samma månad förra året. På Twitter och Facebook har vi satt nya rekord. Vår intervju med ­Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén för några veckor sedan är vår mest gillade och kommenterade artikel någonsin på Facebook.

Pappersutgåvan av Lärarnas tidning är viktigast för oss, där når vi fortfarande överlägset flest läsare. Men vi gläds förstås åt att siffrorna på sajten och i sociala medier pekar uppåt, eftersom vi vill nå er läsare i flera olika ­kanaler.

Vi gläds också åt att våra nyheter och granskningar ofta citeras i andra medier och ­används i debatten. I takt med att dagsmedier tvingats skära ner har Lärarnas tidning — precis som många andra granskande organisationstidningar inom sina områden — blivit en allt viktigare röst i mediebruset.

Vi besitter en kunskap om skolan och lärarnas villkor som få andra medier kommer i närheten av. Därför tror vi att vår journalistik är ett viktigt bidrag till att frågor som är ­relevanta för lärare ställs.

I det här numret tar vi bland annat upp att skolan riskerar att bli en zon där såväl sexuella ofredanden som anlagda bränder normaliseras och blir en del av vardagen. På vilken annan arbetsplats som helst skulle det troligtvis ha väckt ramaskri.

Från löpet

ur Lärarförbundets Magasin