Läs senare

Nu har vår webb chans att vinna igen

av Örjan Björklund
12 apr 2017
12 apr 2017
Örjan Björklund
Chefredaktör

För andra året i rad har Lärarnas tidning chans att vinna pris på något som heter Fackförbundspressens dag. På denna möts landets alla fackliga tidningar för att prata, utbyta erfarenheter men även dela ut priser till dem som gjort något extra bra under det senaste året. Precis som förra året är det för vårt innovativa nyhetsarbete på webben som vi har blivit nominerat och vi hoppas förstås att vi tar hem priset igen.

Men vi tror att det inte bara är våra kollegor i branschen som har upptäckt vår webb och vårt nyhetsarbete där.

Förhoppningsvis har även du gjort det så att du tar del av inte bara våra vanliga nyheter, utan även exempelvis våra klickbara kartor, våra filmer eller livesändningar som vi då och då gör.

Kanske har du sett dem på vår sajt eller i några av de sociala medier där vi också ofta delar dem.

Du läser väl också vår debatt — det kan du göra både på webben och här i tidningen — där frågorna och ämnena är många och oftast klassrumsnära. Just nu pågår där debatter bland annat om amnesti för nyanlända, om vinster i välfärden, om inkludering, förskola och digitalisering. Debatten är skarp och debattörerna insatta i sina frågor. Några av våra debattartiklar är bland det mest lästa och delade material vi haft. Kom gärna med även du och bidra till att lärarnas erfarenheter och åsikter hörs i debatten.

Varför inte om exempelvis lärarlönelyftet, som vi på Lärarnas tidning granskat och skrivit mycket om det senaste året. Eller om den svenska skolans brist på likvärdighet, något vi också tagit upp många gånger. I detta nummer kan man kanske säga att vi slår ihop dessa två ämnen, när vi visar att likvärdigheten lustigt, eller kanske snarare olustigt, nog också brister när lärarlönelyftets pengar fördelas bland huvudmännen. Vår granskning pekar nämligen på att fördelningskonstruktionen gynnar skolor med låg lärartäthet och därmed även elever från socioekonomiskt starka hem. Läs mer om det här.

Lärarlönelyftet är också en, men absolut inte den enda, orsak till att lärarnas löner i genomsnitt steg mest på svensk arbetsmarknad förra året. Mer om det här.

Glad påsk!

ur Lärarförbundets Magasin