Läs senare

Nu hittar allt fler läsare till vår webb

av Örjan Björklund
09 feb 2018
09 feb 2018
Örjan Björklund
Chefredaktör

Hur är det att jobba som lärare i en skola i ett hårt våldsdrabbat område? Hur är det att jobba som lärare med elever som kanske är så våldsamma att de inte kan vara kvar i sin vanliga skola? Och hur är det att jobba som lärare när elever hotas av utvisning och din närvarorapportering kan påverka om de ska få stanna i Sverige eller ej?

Det är tre olika sidor av läraryrket som vi tar upp i denna Lärarnas tidning, som är ett ämnesmässigt ganska tungt nummer.

Här får du möta lärare från Kvarnbyskolan i Rinkeby och ett antal lärare som jobbar på något som heter Skolakuten i Stockholm. Du får även träffa en gymnasielärare i Österåker som tar ett ansvar för sina utvisningshotade elever som går utanför den vanliga lärarrollen.

I detta nummer får du bland mycket annat också möta beteendevetaren från Lund som skrivit en bok om hur lärare kan bemöta elever med ADHD och autism. Har hon rätt? Läs och tyck gärna till – varför inte på vår uppskattade debattavdelning.

Just denna debattavdelning är för övrigt en tydligt bidragande orsak till att vi har sett en ökande trafik på vår sajt under hela det senaste året. I januari i år hade antalet sidvisningar på lararnastidning.se ökat med hela 80 procent jämfört med januari förra året.

Det är en nästan häpnadsväckande utveckling och det är inte bara debatten som står bakom den. Även våra nyheter och längre artiklar läses mer än någonsin, trots att en majoritet av alla besök på vår sajt nu inte helt oväntat sker via mobiltelefon. Att en ökande andel av läsarna hittar till våra artiklar via sociala medier är kanske inte att förvånas över.

Vi har jobbat hårt med att utveckla vårt webbarbete under det senaste året och vi är förstås enormt glada och stolta att det så tydligt avspeglar sig i ökande trafik. Fortfarande når vi dock betydligt fler via papperstidningen än via webben, så du som gillar att få tidningen hem i brevlådan kan räkna med att få den dit ett tag till.

ur Lärarförbundets Magasin