Läs senare

Österåker slår Östersund

Österåker kan bli den kommun i landet som höjer ­lönerna mest för lärarna i år. Där kommer lönerna att öka med minst 5 procent.

18 okt 2013
Bild: Caroline TibellÖsteråker kan bli den kommun i landet som höjer ­lönerna mest för lärarna i år. Där kommer lönerna att öka med minst 5 procent.

– Det är fantastiskt. Lärar­na är jätteglada. Vi har alltid legat precis på märket tidigare, men nu säger politikerna att de vill satsa på att Österåker ska bli länets bästa skolkommun, säger Ida Karlsson, ordförande för Lärarförbundet i Österåker.

Lärarnas tidning rapporterade i nummer 15 att lärarnas löner i år kommer att öka med i genomsnitt 2,9 procent, enligt en enkät till Lärarförbundets lokalavdelningar. Där framgick det också att Östersund toppar löneökningslistan i år med 4,4 procent.

I den texten framstod det som att Österåker bara skulle ge 2 procent i löne­ökning, eftersom den lokala löne­översynen mellan fack och arbetsgivare landade på den nivån. Men därutöver skjuter kommunfullmäktige till extrapengar som gör att lönerna för lärarna i år totalt kommer att öka med minst 5 procent.

Därmed ser Österåker ut att bli den kommun som höjer lärarlönerna mest i år.

På löneligans andra plats ligger just nu Kalmar, som nyligen meddelade att lärarlönerna ska höjas med 4,56 procent under 2013.

');

ur Lärarförbundets Magasin

Lärarnas tidning frågar

Hej! Får vi ställa en fråga?
Vi undrar om du är: