Läs senare

Process om Uppsalas nya lönekriterium överklagas inte

ArbetsmiljöLärarförbundet i Uppsala överklagar inte Arbetsmiljöverkets beslut angående nya lönekriterier om effektivare undervisning för lärare och förskollärare i Uppsala.

av Stefan Helte
26 mar 2018
26 mar 2018

Kommunen har infört ett lönekriterium om att lärare som undervisar mer tid och förskollärare som tar på sig ansvar för fler barngrupper ska kunna få högre lön. Lärarfacken har protesterat mot detta och anmält beslutet till Arbetsmiljöverket, eftersom de menar att detta riskerar medarbetarnas hälsa. Arbetsmiljöverket slog dock i februari fast att kommunen har rätt att införa det nya lönekriteriet.

Nu har Lärarförbundet bestämt sig för att inte överklaga Arbetsmiljöverkets beslut till Förvaltningsrätten. Det är nämligen bara den formella processen – inte själva sakinnehållet – som kan överklagas, till exempel att facket inte skulle ha fått delta i risk- och konsekvensanalysen.

– Vi har varit delaktiga i den analysen. Dock har vi inte blivit helt och hållet lyssnade på, säger Lärarförbundets huvudskyddsombud i Uppsala Ingela Grehn.

Fråga

Från när vill du sätta betyg på eleverna?

ur Lärarförbundets Magasin