Läs senare

Rektorn: Viljan att komma tillbaka är stor

Rektorn: Viljan att komma tillbaka är stor.

03 mar 2016

Foto: Emelie Asplund»Lärare och elever mår olika bra, det går i vågor. Visst tappade vi tid i undervisningen under hösten, men vår målsättning var att snarast återgå till vardagen och där har lärarna ställt upp för varandra på ett fantastiskt sätt.
Jag kan inte säga när vi ska plocka bort vakterna från skolan. Först måste elever och föräldrar och personal känna sig trygga. Till att börja med har företagshälsovården varit här och stämt av läget med personalen.

Vi kan inte skriva bort vår historia, men det känns tydligt att vi tar steg för steg mot en normalisering. Det finns en stor vilja att komma tillbaka.«

Stödpengar

Trollhättan får drygt 800 000 kronor i stöd från Skolverket efter morden på Kronan. Pengarna ska gå till utbildningssatsningar för skolpersonal och besluts­fattare i kommunen.

»Syftet är att ge lärare och skolledning stöd i hur de kan möta elever och utveckla undervisningen efter den traumatiska händelsen«, skriver Skolverket i ett pressmeddelande.

Så agerade staden

  • Trollhättans stads grupp för psykiskt och socialt omhändertagande aktiverades direkt efter skolattacken.
  • Företagshälsovården kopplades in och all personal har erbjudits samtalsstöd. Förstelärare och extra modersmålslärare stöttade lärarna när undervisningen drog i gång.
  • Skolans elevhälsoteam förstärktes med personal från andra skolor och från utbildningsförvaltningen.

ur Lärarförbundets Magasin