Läs senare

S behåller ordförandeklubban i utbildningsutskottet

Val 2018Socialdemokraterna behåller ordförandeskapet i riksdagens utbildningsutskott. Det står klart efter att blocken gjort upp om posterna.

av Daniel Persson
26 sep 2018
26 sep 2018
Foto: Riksdagen.
Matilda Ernkrans.

Utbildningsutskottet leds även fortsättningsvis av en socialdemokrat, enligt ett pressmeddelande från partiet. Liberalerna får posten som vice ordförande.

Dagens Nyheter skriver att Socialdemokraterna och Moderaterna använde slantsingling när de skulle komma överens om fördelningen av posterna som ordförande och vice ordförande i de 15 utskotten. M vann och fick börja välja – de tog finansutskottet. I vilken runda utbildningsutskottet gick framgår inte.

Vem som blir utskottets ordförande den här mandatperioden är däremot inte klart. Fram till valet hade Matilda Ernkrans, S, den posten. Hon efterträdde Lena Hallengren, också S, som lämnade utskottet när hon blev barn-, äldre- och jämställdhetsminister i mars.

De rödgröna får ordförandeskapet i åtta utskott och vice ordförande i sju och allianspartierna delar på resterande platser. Sverigedemokraterna får inte leda arbetet i något av utskotten.

ur Lärarförbundets Magasin

Lärarnas tidning frågar

Hej! Får vi ställa en fråga?
Vi undrar om du är: