Läs senare

Ska jag ha lön på loven?

Fråga facketHär kan du ställa frågor om jobbet som lärare. Det kan handla om lön, arbetstider, arbetsmiljö, pensioner, föräldraförsäkring. Eller något helt annat.
Mejla din fråga till jobbfragan@lararnastidning.se. Du kan förstås vara anonym om du vill.

av Stefan Helte
16 Dec 2016
16 Dec 2016

Jag började arbeta som praktikant på en skola förra året och fick sedan en anställning som lärare. När det här läsåret började ändrades anställningskontraktet så att jag blev timanställd.

Nu undrar jag om jag som tim­anställd får full lön under skolloven, som till exempel under jullovet? Och hur är det med min rätt till semester?
Undrande

Svar: Timanställning är en anställning som i princip bara ska tillämpas vid kortare vikariat eller när en anställd arbetar mindre än 40 procent, förklarar regionombudsman Jonas Sirén på Lärarförbundet.

När du är timanställd får du bara betalt för de timmar du arbetar. Under lov utgår alltså ingen lön.

Som timanställd tjänar du inte heller in några semesterdagar. Däremot har du rätt till semesterersättning. Semestersättningen är 12 procent av din utbetalda lön.

— Men i mitt tycke verkar det mycket märkligt att läraren har en timanställning. Medlemmen bör kontakta sin lokalavdelning för att reda ut om timanställningen har skett på felaktiga grunder, säger Jonas Sirén.

Om det i så fall bör handla om en visstids- eller tillsvidareanställning beror på om läraren har legitimation eller inte.

ur Lärarförbundets Magasin