Läs senare

Skolinspektionen stänger skola i Malmö

KritikSkolinspektionen återkallar tillståndet för den fristående Kilowattskolan i Malmö. Det innebär att skolan måste stänga och att dess 60-tal elever, som går i årskurs 4-9, måste börja någon annanstans efter jullovet.

18 dec 2018

Orsaken till att myndigheten stoppar verksamheten är att allvarlig kritik på en lång rad punkter inte åtgärdats, trots hot om vite. Skolinspektionen har efterlyst förbättringar vad gäller själva undervisningen, särskilt stöd till behövande elever, elevhälsan, betyg och miljön på skolan. Det sistnämnda handlar om att det ofta förekommer stök, bråk och slagsmål i klassrummen. Såväl elever som personal har uppgett att det förekommer mobbning.

När en fristående skola stängs blir det kommunens ansvar att erbjuda plats i en kommunal skola såvida föräldrarna inte väljer en annan fristående skola.

Det här är andra gången på kort tid som Skolinspektionen stänger en friskola. Förra veckan meddelades att Fria Intermiliaskolan i Motala inte får öppna igen efter jullovet på grund av långvariga och allvarliga brister.

Fråga

Blir DU stressad av teknikkrångel i skolan?

ur Lärarförbundets Magasin