Läs senare

Skönt att få dra i gång efter sommaren

av Örjan Björklund
17 Aug 2016
17 Aug 2016
Örjan Björklund Chefredaktör
Örjan Björklund
Chefredaktör

Jag tog sommarens sista (?) morgondopp i helgen och kunde tydligt känna hur höstkylan börjat smyga sig på. Visst kan man hinna med många bad än, men vi går oundvikligen mot slutet på det som för min del varit en fantastisk sommar.Fantastisk men fasansfull, med avskyvärda terrodåd i bland annat Nice, Istanbul, Bagdad, München, Aleppo, Saint-Étienne-du-Rouvray.

Till den aldrig sinande strömmen av våldsamma nyheter under semestern hör också statskuppsförsöket i Turkiet och utvecklingen därefter, där bland annat över 27 000 lärare avskedats från sina jobb. Om det kan du läsa i detta nummer, där vi också tar upp lärarbristen, det faktum att nio av tio fristående förskolor inte får del av lärarlönelyftet samt besöker en sommarkurs i skrivande för lärare.

Vi har även granskat anmälningar till Skolinspektionen och kan visa att lärare som anmäls för att ha kränkt en elev kan få vänta ett år innan utredningen är klar. I de allra flesta fall bedöms till sist lärarna vara oskyldiga, men alldeles oavsett skuldfrågan är ett år i osäkerhet och utsatt limboläge alldeles för långt.

Även om det finns en liten sorg över att sommarledigheten är över känns det inspirerande att tillsammans med kompetenta kolleger få dra i gång höstens arbete. Jag hoppas att det känns likadant för dig.

ur Lärarförbundets Magasin