Läs senare

Stabilt men allvarligt läge för skadad lärare

Ytterligare en elev angreps i samband med skolattacken i Trollhättan förra veckan då två personer och gärningsmannen dödades och en elev och en lärare skadades allvarligt. Tillståndet för läraren är fortsatt stabilt men allvarligt.

29 okt 2015

Nya uppgifter från utredningen visar att en pojke i åttonde klass attackerades av gärningsmannan – men klarade sig mirakulöst.
– Ja, vi har uppgifter som säger att gärningsmannen utdelat ett slag med svärdet mot den unge killen. Han hade tur och träffades på ena armen, dock inte av den vassa sidan utan av den mer platta, säger förundersökningsledaren, kriminalkommissarie Thord Haraldsson, till gp.se.
 

Av utredningen framgår att eleven befunnit sig nära den plats där den 20-årige elevassistenten attackerades och dödades. Slaget resulterade i smärta och svullnad och en anmälan om misshandel har upprättats
 

Den 15-årige elev som skadades allvarligt flyttades tidigare i veckan från intensiven till en vanlig vårdavdelning. Tillståndet för den skadade läraren uppges fortsatt vara allvarligt men stabilt.
 

Samtidigt öppnades delar av Kronans skola under torsdagen. Det var Mötesplatsen, kaféet som ligger i anslutning till skolan, som slog upp portarna.
– Det droppade in folk lite efterhand. Man kramade om varandra, grät en del, snackade och försökte greppa situationen, säger Peter Asp, informationschef i Trollhättan.
 

Politiker och stödpersonal fanns på plats för att prata med berörda och svara på frågor. Skolområdet bevakades också av väktare.
 

Själva skolan, som haft höstlov den här veckan, öppnar igen på måndag. Då väntas drygt 400 elever samt en hel del föräldrar komma tillbaka till skolsalarna. Skolan kommer att vara låst, bortsett från huvudentrén, och stödpersonal kommer att vara på plats.

– Det kommer också att finnas bevakning, åtminstone under den första veckan, säger Peter Asp.

ur Lärarförbundets Magasin