Läs senare

Störst förtroende för S skolpolitik

Drygt 40 procent av svenska folket har ett större förtroende för en Socialdemokratiskt ledd regering än för en regering ledd av Moderaterna när det gäller att driva en bra skol- och utbildningspolitik.

22 Jan 2013

Det visar en undersökning gjord av Aftonbladet och analysföretaget United Minds, som sedan 2009 låtit väljarna rangordna vilken regering, ledd av Socialdemokraterna (S) eller Moderaterna (M), som de har störst förtroende för i fem olika frågor.

Drygt 40 procent anser att en S-regering skulle driva den bästa skol- och utbildningspolitiken. Motsvarande siffra för en M-regering är 35 procent, vilket är en ökning med 1,6 procentenheter. 25 procent valde alternativet annan regering/vet inte, vilket är en sänkning med 2,8 procentenheter.

De övriga frågorna som väljarna fick ta ställning till var den ekonomiska utvecklingen, förmågan att skapa jobb och bekämpa arbetslöshet, bra kvalitet inom vård och omsorg och slutligen miljö- och klimatfrågan.

Förtroendet för en M-regering ökar men fortfarande leder S i samtliga frågor utom en, förmågan att skapa jobb, jämfört med tidigare mätningar.

Relaterad läsning

ur Lärarförbundets Magasin