Läs senare

Tröjor blir mat i Afrika

Att bidra till en bättre värld — att göra avtryck. Det var ursprungstanken när Rebecca Eurenius och Frida Johansson började fundera på sitt projektarbete. Tröjor med tryck ska ge avtryck.

10 mar 2011

Att bidra till en bättre värld — att göra avtryck. Det var ursprungstanken när Rebecca Eurenius och Frida Johansson började fundera på sitt projektarbete. Båda går tredje året på samhällsprogrammet med inriktning utland på Nacka gymnasium.

— Vi kände att vi ville göra något konkret för att hjälpa människor, inte bara skriva en uppsats, säger Frida Johansson.

Att samla in pengar till en välgörenhetsorganisation kändes konkret. Kanske genom att sälja tröjor med tryck?

— Vi satt och spånade kring tryck och avtryck och kom fram till att vi skulle ha ett handavtryck på tröjan. Då såg vi att handflatan kunde få formen av en karta över Afrika, berättar Rebecca Eurenius.

De insamlade pengarna skulle alltså gå till Afrika, men till vad?

— Vi kontaktade FN:s kontor här i Stockholm som föreslog ett projekt som heter »Skolmat blir kunskap«, säger Frida Johansson.

Nu när tröjorna är levererade kan Frida och Rebecca konstatera att det har varit mer jobb än de trodde, allt från kontakten med tryckeriet för att förhandla priser till att arrangera försäljningen. Nu återstår att sälja alla tröjor och bidra till 4 000 skolmåltider à 2 kronor styck. 

 

ur Lärarförbundets Magasin