Läs senare

Utbildningsdirektör får miljonfallskärm

Storvretskolan blev först i Sverige att tas över av staten. Sedan blev det föräldraprotest mot nedlagda förskolor. Nu lämnar Mikael Caiman Larsson sin post som utbildningsdirektör i Botkyrka.

av Emma Olsson
08 maj 2019
08 maj 2019

Nu slutar utbildningsdirektören Mikael Caiman Larsson, och får enligt tidningen Mitt i en fallskärm på 1,5 miljoner kronor.

Detta trots att det är oklart huruvida Mikael Caiman Larsson lämnat posten på eget bevåg, eller om avhoppet sker som en följd av problemen vid Storvretskolan och förskolorna.

Stockholmsförorten Botkyrka blev rikskänd i hela Skolsverige i januari, när Storvretskolan som första skola i landet någonsin blev föremål för ”statliga åtgärder för rättelse”, vilket Lärarnas tidning skrivit om.

Skolinspektionen har utsett två rådgivare som leder arbetet på skolan under åtta månader, men de är kommunen som bekostar de två tjänsterna.

Skolan har länge brottats med omfattande problem, något som rektorn eller huvudmannen, Botkyrka kommun, inte lyckats komma tillrätta med trots två utdömda viten.

Lärarnas tidning har sökt utbildningsdirektören.

ur Lärarförbundets Magasin