Läs senare

Tyresörektor vinner nytt skolledarpris

Anna Hansson-Bittár, rektor på Brevik skola i Tyresö, är vinnare av Sveriges stora skolledarpris. Priset delas ut för första gången och är på 100.000 kronor.

15 Mar 2016

Sveriges bästa skolledare arbetar i Tyresö kommun. I alla fall enligt juryn bakom Sveriges stora skolledarpris, Foto: Magnus Hartmansom i dag kungjorde den första vinnaren av det nyinstiftade priset. Utmärkelsen går till Anna Hansson-Bittár, rektor på Brevik skola i Tyresö, som ägs av friskolekoncernen Academedia. 
 

Hon får priset bland annat för att hon som skolledare arbetar ”med hela paletten av verktyg, organisation, relationer och utveckling av verksamhetskvaliteten” och för att hon ”är mycket rutinerad och samtidigt en pionjär”. 
 

Priset delas ut med anledning av att Sveriges skolledarförbund fyller 50 år i år. En pristagare kommer att utses vartannat år. 
 

Juryn bestod av representanter från Svenska näringsliv, Friskolornas riksförbund, Sveriges elevråd – Svea, Sveriges elevkårer, Studentlitteratur, Sveriges Kommuner och Landsting och Sveriges skolledarförbund. 
 

Övriga tre finalister var Per Gamalielsson, rektor på Vasagymnasiet i Arboga, Petra Karlsson, biträdande rektor på Polhemsskolan i Lund och Jacob Wesley, rektor Högbyskolan i Hemse på Gotland.

ur Lärarförbundets Magasin