Läs senare

Vad har du på fötterna på jobbet?

06 maj 2004

Göran Forsberg, musiklärare:
– Det är viktigt med sköna skor när man går och står hela tiden. Jag har inga större krav på att skorna ska vara snygga. De här kängorna jag har i dag har spruckit lite och ventilerar bra. De har varit med ett tag. Ibland byter jag till sandaler i jobbet.

Linda Andersson, lärare i svenska och engelska:
– Skor ska vara bekväma i första hand och snygga i andra hand. Jag har olika skor olika dagar och inga speciella som jag enbart har på jobbet. På vintern kan det dock hända att man har för varma skor när man kommer till skolan och då får man byta till något svalare. De jag har i dag är nog skönare än vad de kanske ser ut att vara. Man går och står mycket så det är viktigt med bra skor.

Eva Gillberg, slöjdlärare:
– De behöver isolera bra för att det är kallt på golvet i skolan. Jag använder tofflor och har ett par i det här huset och ett par i det andra skolhuset där jag är ibland. Jag tycker att man ska ha speciella skor i jobbet. Att gå med uteskor och blöta ner är oförskämt med tanke på att barnen måste ta av sig skorna.
 – Jag har inga direkta krav på att arbetsskorna måste vara snygga. Skor kan vara tråkiga men det är inte samma sak som att de är fula. Några skor jag inte skulle sätta på mig är till exempel knallorange pumps

Laila Aabjerg, lärare i svenska och engelska:
  – Mina fötter vill nog ha fotriktiga skor men jag är lite modefreak och vill att skorna ska vara snygga också. Ibland har jag högklackat men jag kan varva med gympadojor och andra låga skor. Mina Puma är riktigt sköna.
  –De skor jag har i dag tycker jag är snygga med spänne och allt. Jag känner mig som en fotmodell.

Lotta Lorentzon, biträdande rektor:
–Viktigast är att skorna är sköna. Men som rektor har man i bland krav på sig att vara snygg i offentliga sammanhang som vid möten och liknande. Då har jag ofta högklackat.
  I dag har jag gympadojor som jag trivs med. Ofta jobbar jag i samma skor som jag kommer till skolan med. Men på vintern brukar jag ha olika skor inne och ute.

LÄS MER:

4Skor ska vara sköna att stå och gå i  

BJÖRN ANDERSSON

ur Lärarförbundets Magasin