Läs senare

Väktare vaktar när skolan Kronan öppnar igen

På måndagen öppnar Kronans skola i Trollhättan på nytt efter attacken för tio dagar sedan när gärningsmannen, en elevassistent och en elev dödades och en lärare och ytterligare en elev skadades allvarligt.

02 nov 2015

Fler än 400 elever och personal återvänder till de lokaler där den maskerade och stickvapenförsedde mördaren gick runt och letade efter sina offer. Den här måndagen kommer entrédörrar och ingångar att vara bevakade av väktare och dörrarna ska låsas under lektionstid.
 

"Barn, elever och personal drabbades på olika sätt och händelserna kommer att påverka oss under mycket lång tid. Trots det som hänt måste vi som kan gå vidare, och vardagen kommer att hjälpa oss att göra det", skriver Trollhättans stad på sin hemsida.

– Det finns barn som har svåra minnen och det kan bli jobbigt för dem att komma tillbaka till de ställen där det hände. Men vi vill göra allt för att skapa trygghet för eleverna, säger kommunens informationschef Peter Asp.
 

Pedagoger, kuratorer, psykologer och personal från elevhälsan kommer att finnas på plats liksom skolområdeschefen Birgitta Lundskog och kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund.

Läs mer om kolattacken i Trollhättan:

http://www.lararnasnyheter.se/tags/skolattack

ur Lärarförbundets Magasin