Läs senare

Zlatan avtäcker staty – vill att skolbarn skolkar

SKOLKZlatan gör en Greta – och uppmanar Malmös skolbarn att skolka för ett högre syfte. I det här fallet, att delta vid avtäckningen av en Zlatanstaty vid Stadiontorget i staden. Förslaget får dock underbetyg av utbildningsminister Anna Ekström (S).

av Emma Olsson
08 okt 2019
08 okt 2019
Zlatan avtäcker staty – vill att skolbarn skolkar
Zlatan må vara kung på fotbollsplanen, men någon rättighet att ge Malmöbarnen ledigt från skolan för att vara med vid avtäckningen av Zlatanstatyn, har han inte, enligt Sveriges utbildningsminister Anna Ekström (S).

Idag avtäcks Zlatanstatyn vid Stadiontorget i Malmö, och för att fira händelsen har den världskände fotbollsspelaren gett Malmös skolbarn ledigt.

”Zlatan ger ledigt till alla ungdomar från Malmö skolor att delta i ceremonin”, skriver fotbollsspelaren på Twitter.

Något som inte går hem hos utbildningsminister Anna Ekström (S), trots sportintresse.

– Nej man ska förstås gå till skolan. Det är jättetydligt att i Sverige ska barn gå i skolan. Om rektor eller lärare vill lägga upp undervisningen så att man gör något utanför skolan, är det upp till läraren eller rektorn. Har man inte fått ledigt ska man gå till skolan, säger hon till Lärarnas tidning.

Även när man kan möta Zlatan?
– Haha, det är klart man ska gå till skolan!

Zlatan är inne på sin andra säsong i amerikanska LA Galaxy där han gjort succé och satt klubbrekord med sina 30 mål i grundserien. Efter statyavtäckningen i Malmö väntar slutspel i MLS för svensken.


FÖLJ OSS GÄRNA PÅ INSTAGRAM!

ur Lärarförbundets Magasin